Ove veganske pljeskavice su me potpuno
osvojile, kako svojim ukusom, tako i svojom finom, kremastom teksturom.
Vrlo ukusan smoothie, bogat zdravim sastojcima, bez dodatog šećera.
Mislim da bi se dopao čak i onima koji baš i ne vole ovakvu vrstu napitaka.
Ako biste da probate malo drugačiji hleb, da
uživate u hrskavoj korici i prozračnoj unutrašnjosti, divnom ukusu i mirisu, nastavite sa čitanjem,
jer u nastavku sledi recept baš za takav hleb!
Divno začinjen krompir, pečen u rerni, unutra
mekan, a spolja fino hrskav. Uz dodatak preliva od majoneza postaje još lepši,
ali je izuzetno lep i bez njega. Na vama je da izaberete kako ćete ga jesti, a
ako koristite postan majonez, ovo će biti potpuno posno jelo.
Neobični, sa ukusom kafe, sačinjeni od svega
nekoliko sastojaka. Super slatka grickalica za one koji poste, ali i za sve
koji bi da se zaslade nečim što ne sadrži mlečne proizvode i jaja. I za sve
ljubitelje kafe, naravno! :)
Tražeći recepte u kojima bih mogla upotrebiti tu
čudesnu akvafabu, naišla sam na ovaj hleb zanimljivog izgleda. Radi se o
prazničnom jevrejskom hlebu koji, koliko sam shvatila na osnovu nekoliko
pročitanih tekstova, obavezno sadrži jaja i ulje (ili puter). Ja sam jaja
zamenila akvafabom, a hleb obojila u žuto kurkumom. Ne znam kakav je u
originalnoj verziji, ali u ovoj veganskoj je odličan: prelepog izgleda, divne teksture i jako ukusan! Pored toga, uopšte nije teško napraviti ga. :)
Za akvafabu (aquafaba) sam prvi put čula pre nekoliko
meseci, možda čak i pre godinu dana, ali trenutno nisam imala
vremena da se informišem više o tome, pa sam na to i zaboravila. Pre nekoliko dana sam
opet naišla na jedan video o njoj, ali ovoga puta sam bila rešena da odmah
pokušam da je napravim. Uspelo mi je iz
prve, pa sam je odmah upotrebila u kolaču o kojem danas pišem, a koji nikada
ranije nisam pravila ni u originalnoj verziji, sa belancima. Prvi Komisbrot, pa
još veganski! Recept koji vam donosim je osnovni, a kako budem
isprobavala nove verzije i kako budem usavršavala recept, tako ću i dopisivati
ovde i postavljati nove fotografije.
Napraviti kokosovo mleko kod kuće je
iznenađujuće lako! Tako će svi oni koji ne konzumiraju mleko životinjskog
porekla moći da uživaju u divnoj toploj čokoladi, ali i drugim poslasticama u
kojima se upotrebljava mleko.
Tako ukusne, mirišljave, prhke i nežne.
Ovi hrskavi, prhki krekeri sa semenkama
divni su i bez ikakvih dodataka, ali, u društvu ovog finog namaza sa sremušem,
postaju pravo kulinarsko remek-delo. ♡
Tako sočni i mekani, raskošnog,
opijajućeg ukusa, da je teško poverovati da se prave sa vodom i da ne sadrže
jaja. Međutim, tu je nekoliko sastojaka koji čine da ovi kolačići budu baš ovako
divni!
U originalu Grbava pita, zbog svog
neobičnog izgleda. Iako sam bila malo skeptična po pitanju kombinacije oraha i
crnog luka, na kraju sam bila oduševljena rezultatom. Pita je savršena.
Ukusno i vrlo zdravo jelo od nauta.
Neka prvi recept u novoj godini bude lagan, zdrav i neodoljivog ukusa! 🍫 🎄 🎈
Mislim da zdraviji slatkiš, koji je
pored toga jako ukusan, nisam ni pravila ni probala. Od tri sastojka, za pola
sata imaćete savršenu vegansku čokoladnu poslasticu bez šećera!
Recept za ove krekere sam sama osmislila,
jer sam prethodno na internetu tražila i tražila, i nisam našla recept koji mi
odgovara. I bolje što ga nisam našla, jer tako ne bi nastala ova lepota od
krekera.😊
Zdrav veganski slatkiš bez dodatog
šećera. 👍
Super grickalica u domaćoj varijanti, a
neodoljivo podseća na kupovne čipsiće tog tipa. 😄
Volite tortilje? Ja ih OBOŽAVAM! A,
kukuruzne - posebno. 👌
Zdrava
i vrlo ukusna kremasta vege supica. ♡
Brzo i lako se sprema, a može se
koristiti za razne poslastice.
Коментари
Постави коментар