Posne oblande

Veoma ukusne posne oblande koje se tope u ustima, a prave se vrlo jednostavno od sasvim pristupačnih sastojaka. 

Sastojci:

1 pakovanje oblandi

400 ml vode

350 g šećera

150 g posnog keksa

50 g mlevenih oraha

100 g posne čokolade za kuvanje

170 g posnog margarina za kolače

Priprema:

Sipati vodu u šerpu, dodati šećer, pa staviti na šporet i kratko kuvati, dok se šećer ne otopi.

Potom skloniti sa šporeta, dodati mleveni keks i mlevene orahe, pa mešati smesu minut-dva.

Zatim u to staviti i čokoladu izlomljenu na komade, te promešati da se ona otopi. Na kraju dodati i margarin isečen na kockice i sve mešati dok se i margarin ne otopi. Ostaviti tu smesu da se lepo ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom filovati kore.

Pokriti gotovu oblandu papirom za pečenje ili krpom, pa na nju staviti neki teret (npr. neku veću knjigu, atlas ili enciklopediju 😁). Sutradan skloniti teret, rezati oblandu i služiti.


Oblande su klasik koji ne izlazi iz mode. 😊 Vrlo su izdašne, pogodne za slavlja, a što duže stoje, sve su ukusnije. Nama se baš sviđaju, pa ih nekad napravim bez ikakvog povoda. 

Pišite mi utiske ukoliko isprobate recept! Ne zaboravite da lajkujete moju Fejsbuk stranicu i da me zapratite na Instagramu! 📷

 

Do narednog recepta,

Prijatno!

Коментари