Glavna jela

Kremasti vege burgeri


Ove veganske pljeskavice su me potpuno osvojile, kako svojim ukusom, tako i svojom finom, kremastom teksturom.
 

 

Pohovana palenta


Zanimljiv način pripreme palente, vrlo lak, a rezultat je očaravajuć! Nisam ljubitelj prženja i prženih jela, ali, s vremena na vreme mogu se počastiti ovako ukusnom palentom!

 

Pečeni krompir sa začinima i prelivom od majoneza

Divno začinjen krompir, pečen u rerni, unutra mekan, a spolja fino hrskav. Uz dodatak preliva od majoneza postaje još lepši, ali je izuzetno lep i bez njega. Na vama je da izaberete kako ćete ga jesti, a ako koristite postan majonez, ovo će biti potpuno posno jelo.

 

Falafel od leblebije i belog pasulja

Na blogu već postoji jedan recept za falafel (ovde), ali ovaj pored leblebije sadrži i pasulj, i spremljen je na malo drugačiji način, tako da se prilično razlikuje od gorepomenutog imenjaka.

 

Tart sa brokolijem

Za sve ljubitelje brokolija (i za one koji će to tek postati)! Donosim vam dve varijante jednog recepta, gde se razlike odnose na testo, dok nadev uvek ostaje isti. Međutim, sastav kore bitno utiče na ukus celokupnog tarta, a jedna verzija bi se mogla okarakterisati kao zdravija i bogatija, dok se u drugoj dobija testo koje je prhkije i u prvi plan stavlja nadev. Pišem vam obe, a vi ćete praviti onako kako želite. Ups! da, tu je i treća verzija, setih se. Pa, da krenemo! :)

 

Gulaš sa povrćem i šampinjonima

Pikantan, sočan, ukusan, bogat raznovrsnim sastojcima, vrrrlo paradajzičan, a bez mesa, naravno. Ovaj gulaš idealan je za vegane i vegetarijance, za one koji poste, ali sigurna sam da bi se dopao i svima drugima koji ovo jelo inače vole.

 

Kako su Gagine paprike zasenile plavi paradajz


Vrlo jednostavan način pripreme paprike, a rezultat oduševljava. Brzo u isprobavanje, dok još ima paprika!

 

Letnja palenta


Lagano jelo koje se sprema vrlo brzo, a jako je ukusno, pritom i zdravo.

 

Falafel

Ukusno i vrlo zdravo jelo od nauta.

Коментари