Integralni keksići sa ovsenim pahuljicama
Ovo su moji omiljeni keksići, koje rado
pravim. Puno su mi draži od mnogih sličnih kupovnih integralnih keksića.
Volela bih da mi šaljete na facebook stranicu bloga svoje fotografije ovih kolačića u vašoj izradi, i ja ću ih rado
objaviti na stranici. :*
Recept za njih pronašla sam ovde, a
napisaću vam malo promenjenu verziju, onu po kojoj ih ja pravim. Vrlo se brzo
prave, još brže se ispeku, i divne su strukture, a o ukusu da ne pričam. :)
Za ovaj slatkiš potrebni su vam sledeći
sastojci:
- 240 ml integralnog brašna
- 120 ml ovsenih pahuljica
- 60-80 ml šećera
- 80 ml ulja
- kašičica sode bikarbone
- 4 štangle čokolade (najbolje Menaž)
- malo suvog grožđa, sitno iseckanog
- pola kesice vanilin šećera
- 1 jaje
Priprema:
U manjoj činiji pomešati integralno brašno, ovsene pahuljice, sitno
iseckanu čokoladu, suvo grožđe i sodu bikarbonu. U većoj činiji pomešati jaje, šećer, ulje,
vanilin šećer, pa u to dodati ono iz manje činije. Sve dobro umutiti.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
U pleh na papir za pečenje ređati po kašićicu pripremljene smese. Ja od
te smese napravim kuglicu i malo je spljoštim, pa tako ređam, i to po 4 u
jednom redu, jer će se tokom pečenja raširiti, pa da se ne bi spajali. Od ove smese
ispadne jedan ceo pleh, dakle, od 25 do 30 kolačića. Peku se otprilike 15
minuta, ali budite oprezni da vam ne bi izgoreli. :)
Trebalo
bi da budu hrskavi, a da se komadići čokolade otapaju u ustima. Po
želji možete dodati i seckane lešnike. Nekad ih pravim i tako, i budu
jako lepi.
Brzo se prave, zaista jednostavno, i odlično idu uz kafu ili čaj! :)
Probajte, i javite utiske!
Коментари
Постави коментар