Kiflice sa kikirikijem i čokoladnim kremom (Snickers kiflice)
Neobične, mekane, ukusne, svideće se sigurno svim ljubiteljima kombinacije kikirikija i čokolade.
Recept sam pronašla na YouTube kanalu Sašina kuhinja još davno, i samo sam čekala priliku da ga isprobam. Kao i svi recepti sa tog kanala koje sam isprobala, i ovaj me potpuno oduševio! Ja sam samo promenila neke sitnice, a originalan recept i detaljno prikazanu pripremu pogledajte ovde.
Sastojci:
300 g brašna
7 g suvog kvasca
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica soli (ako koristite slani kikiriki, kao ja, stavite malo manje)
50-60 g prženog slanog kikirikija + još malo za punjenje i posipanje
150 ml mleka
40 g suncokretovog ulja
čokoladni krem (ja sam koristila crno-beli)
Priprema:
Kikiriki dobro usitniti u seckalici.
U posudu za mešenje prosejati brašno, dodati so, pa promešati. Dodati i vanilin šećer i kvasac, zatim toplo mleko i ulje, sve to promešati, pa rukama umesiti testo. Staviti ga u činiju, pokriti krpom, i ostaviti na toplom pola sata.
Naraslo testo malo premesiti i podeliti na 8 jednakih delova. Svaki razvući u pravougaonik, pa na jedan njegov kraj staviti krem, preko njega par kikirikija, pa opet malo krema. Drugi kraj testa zarezati na 4 mesta (pogledajte Sašin video), pa umotati kiflicu tako što ćete deo gde je krem lepo zatvoriti, da ne bi iscurio tokom pečenja. Kiflice ređati na pleh prekriven papirom za pečenje i premazati sa malo mleka, posuti drobljenim kikirikijem pa ostaviti da narastaju oko sat vremena.
Peći u rerni ugrejanoj na 200˚C oko 15 minuta, odnosno, dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju.
Jedina mana ovih kiflica je što ih ima samo toliko koliko ih ima 😁, ali su ipak malo veće, tako da od jedne možete lepo da se zasladite, a i zasitite.😊
Baš me zanima hoće li se i vama dopasti! Pišite mi svoje utiske ukoliko isprobate recept.
Ne zaboravite da lajkujete moju Fejsbuk stranicu i da me zapratite na Instagramu! 📷
Do narednog recepta,
Prijatno!
Коментари
Постави коментар