Torta ,,Medeno srce''
Prelepa torta, stvorena za ljubitelje
ovih divnih punjenih kolačića zaronjenih u čokoladu. Ako drugim kupovnim
kolačima odolevam, kada je medeno srce (medenjak) u pitanju, to ne ide tako
lako. Njima, zapravo, i ne želim da odolim! ♡
Torta je idealna za tople dane pred
nama, jer se pravi brzo, nema pečenja, a šporet ćete uključiti samo da skuvate
puding. Pored toga, vrlo je lagana, kremasta, ali i osvežavajuća zbog
intenzivnog ukusa pomorandže iz medenjaka. Napravićete je jako brzo, a sladiti
se 2-3 dana. Recept sam videla ovde, i prenosim ga vama uz određene izmene.
Sastojci:
1 pakovanje dvobojnih
piškota (24 komada)
3 kesice pudinga
od vanile
9 kašika šećera
750 ml mleka
100 g margarina za kolače
100 g crne čokolade
100 g bele
čokolade
50-ak g šećera u
prahu
28 komada medenih srca sa ukusom pomorandže
sok od
pomorandže, za natapanje
200 g šlag krema
sa ukusom slatke pavlake
300-350 ml mleka
Priprema:
Skuvati tri pudinga u 750 ml mleka, uz
dodatak 9 kašika šećera, po uputstvu sa kesice. Prekriti ga prozirnom folijom da se ne bi uhvatila korica, i
ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa mlekom. Trebalo bi da
bude gust i kremast.
U činiju staviti margarin, dodati 50 g
šećera u prahu i umutiti mikserom. Ohlađeni puding takođe umutiti mikserom,
kako bi postao malo kremastiji jer je dosta gust. Nakon toga, margarin i puding
sjediniti uz pomoć miksera.
Dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela. U
jedan deo dodati otopljenu belu, a u drugi, otopljenu crnu čokoladu.
U oba dela dodati po dve pune kašike
umućenog šlaga i lagano izmešati kašikom.
U duboki tanjir sipati sok od
pomorandže. Piškote provlačiti kroz njega (ne zadržavati ih predugo u soku) i
ređati na poslužavnik (u originalnom receptu pogledajte na koji način).
Premazati ih žutim filom.
Svako medeno srce viljuškom izbockati na 2-3 mesta sa donje strane i spuštati
u tanjir sa sokom. Ja bih pustila da svaki odstoji par sekundi u soku,
natopljen samo sa donje strane, potom bih ga samo okrenula da se namokri i sa
gornje strane. Takva medena srca
potom ređati preko žutog fila (kod mene ih je bilo 4x7, što znači, 28 komada). Premazati
ih braon filom.
Šlag staviti u kesu ili špric za
dekorisanje i ukrasiti tortu odozgo i sa strane.
Odložiti je u frižider i služiti,
najbolje, sutradan. :)
Napomene:
- Ovakve dvobojne piškote (kakao-vanila)
kupila sam u Tempo marketu, u pitanju
je Premia robna marka. Mislim da je
jedno pakovanje 200 g, i taman toliko mi je i bilo potrebno za tortu.
- Koristila sam Swisslion Takovo medenjake koje možete naći u pakovanjima od 150 i 200 g, ali i na merenje, pa tako možete kupiti onoliko komada koliko je
potrebno, bez straha da će vam neki komad zafaliti.
Divnog ukusa, lagana i oblačasta, teško da bilo kome može da se ne svidi. Ljubitelji medenjaka će je posebno voleti. Pored toga što je jako ukusna, ona i izgleda vrlo simpatično (njen presek, zapravo), a lakoća njene izrade učiniće samo da je još više zavolite. :)
Volela bih da mi javite svoje utiske,
ukoliko isprobate recept. Pišite mi ovde ili na fejsbuk strani.
Do narednog recepta,
Prijatno!
Коментари
Постави коментар