Torta sa keksom i ,,C'' pudingom

Kada poželite neku jednostavnu poslasticu, od svega nekoliko sastojaka, a da vam, pritom, njena priprema ne oduzima mnogo vremena, onda će ova tortica biti pravi izbor. Vrlo je ukusna, a za njenu pripremu neće vam biti potrebno ni sat vremena.


Red keksa, red pudinga, i tako tri puta, ali svaki put sa drugačijim pudingom. Sreća je da nam C Slatka tradicija nudi raznovrsne ukuse, pa možete napraviti i neku drugu kombinaciju. Ja sam se odlučila za ovu: čokolada - karamela - vanila. Odlična je i što se tiče izgleda i što se tiče slaganja ukusa. Preko, naravno, ide fini kremasti šlag sa ukusom slatke pavlake.


Sastojci:

40 komada četvrtastog keksa
1,5 l mleka
9 punih kašika šećera
200 g (ili 3 kesice od po 75 g) C Šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake
400 (450) ml mleka


Priprema:

Na poslužavnik poređati 10 komada keksa (2x5) po dužini. Tako će, kasnije, dužina jednog parčeta odgovarati dužini keksa. Skuvati, najpre, C Puding Čokolada u 500 ml mleka, uz dodatak 3 kašike šećera, po uputstvu sa kesice. Vreo puding pažljivo preliti preko naređanog keksa. Preko toga staviti drugi red keksa. Skuvati i C Puding sa ukusom karamela na isti način kao i prethodni, pa dok je vreo preliti i razmazati preko keksa. Poređati preko pudinga i treći red keksa,  a potom skuvati i treći puding, C Puding sa ukusom vanilina. Vrelog ga prelijte preko keksa i preko poređajte i poslednjih 10 komada keksa. Ostavite tortu na sobnoj temperaturi da se malo prohladi.  
Umutite C Šlag krem sa ukusom slatke pavlake sa mlekom i premažite njime celu tortu. Odložite je u frižider. Najbolje je napraviti je dan pre služenja, kako bi keks dovoljno omekšao.


Koristila sam posni keks koji je malkice veći od uobičajenog, pa je tako i torta šira, a parčići duži. Bitno je da koristite neki koji je više pravouganog oblika, a ne neki kvadratni, da ne bi torta bila previše uska. Ovako bude široka baš onoliko koliko treba, i dovoljno dugačka, a vidite da joj je i visina odlična. :)
 

Postupak izrade ne može biti jednostavniji! Bez pečenja, bez upotrebe miksera, vrlo lako i brzo. Možete skuvati odmah sve pudinge, pa onda samo ređati slojeve, ali bitno je da puding bude vruć, da ne počne da se steže. Keks će tako fino upiti vlažnost iz pudinga, i postati dovoljno mek. Nisam ga dodatno kvasila, mislim da ni nema potrebe. Torta je baš kremasta i lagana! Najdominantniji ukus je ukus karamele, a prati je čokolada, pa stidljiva vanila za njom; šlag krem je čvrst, postojan i jaaako ukusan. Sve u svemu, jedna jako fina tortica, koja je idealno rešenje onda kada nemate dovoljno vremena za nešto bogatije i raskošnije. Neće vas razočarati!

Ukoliko isprobate recept, pišite mi svoje utiske: ovde ili na fejsbuk stranici.

Do narednog recepta,

Prijatno!
 

* Recept je realizovan u saradnji sa C Slatka tradicija. Na njihovom sajtu možete pronaći sve detalje u vezi sa konkursom Pošaljite recept koji traje do 15-og aprila, a trenutna tema su uskršnje poslastice koje sadrže bar jedan od C proizvoda. Najbolje recepte očekuje paket njihovih proizvoda! Sve informacije možete pronaći i na C Slatka tradicija fejsbuk stranici. 

Коментари