Mafini sa borovnicama i komadićima čokolade
Mekano testo prošarano sočnim
borovnicama i gorko-slatkom čokoladom - prava poslastica za sve mafinoljupce.
Mafina nikad dosta! :) Ovi su mi posebno lepi,
sa vrlo mekanim testom, diskretnim mirisom borovnica, obogaćeni komadićima
čokolade. Odavno me mame sa fotografija bloga Na tanjiru, a pre izvesnog
vremena sam recept napokon isprobala i, naravno, nisam pogrešila, mafini su
izuzetno ukusni! U recept sam unela malo izmena, a originalnu verziju možete
naći kod Milice na blogu - ovde.
Sastojci:
180 g mekog
brašna
1 i po kašičica
praška za pecivo
1/4 kašičice
soli
2 jajeta
80-90 ml
suncokretovog ulja
90 g šećera
1 kesica vanilin
šećera
110 ml mleka
kašičica
ekstrakta vanile (nije obavezno)
50-100 g crne
čokolade
100-200 g
borovnica (po ukusu)
Priprema:
U jednoj posudi pomešati brašno, prašak
za pecivo i so. U drugoj posudi umutiti jaja (viljuškom ili žicom za mućenje),
dodati šećer i vanilin šećer, opet malo mutiti, zatim dodati ulje i lepo
sjediniti. Nakon toga, dodati mleko i ekstrakt vanile, pa lepo promešati. Zatim u
to dodati sadržaj iz prve posude i sve sjediniti. Dodati još i borovnice i
čokoladu isečenu na kockice, pa ih nežno umešati u smesu.
U svaku rupu kalupa za mafine staviti
papirnu korpicu za pečenje, pa u njih rasporediti dobijenu smesu.
Peći u rerni zagrejanoj na 190˚C dok ne
dobiju lepu boju, a možete ih i probosti
čačkalicom da biste bili sigurni jesu li dobro pečeni iznutra. Na čačkalici ne bi trebalo da bude testa kada je izvadite iz mafina.
Pečene mafine ostaviti u kalupu 15-ak
minuta, a potom ih izvaditi.
Brzo i jednostavno, kao i uvek kada su mafini u
pitanju. Izuzetno su lepi i topli i hladni. Ako volite kombinaciju voća i
čokolade, moraju vam se dopasti. Ukoliko, međutim, volite samo jedno od ta dva,
jednostavno izostavite ovo drugo. :D Ja ću recept za testo sigurno
iskoristiti i za neke druge varijante mafina, sa nekim drugim dodacima, jer mi
se jako sviđa.
Ukoliko isprobate recept, pišite mi svoje
utiske. Na fejsbuku ćete me naći ovde.
Do narednog recepta,
Коментари
Постави коментар