Jednostavan kolač sa C Pudingom sa ukusom banane
Brzo se i lako pravi, a tako je ukusan,
sočan i kremast!
Kolač poznat pod nazivom Čudo od jednog jajeta, kod mene u malo izmenjenom izdanju. Umesto oraha imamo kakao prah, u filu nema margarina već samo pudinga, a odozgo ide fina crna čokolada. Ovako napravljen kolač ukusom jako podseća na čokoladne krem-bananice.
Sastojci:
Za testo:
150 g brašna
120 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
1 kesica C Praška za pecivo
1 kašika C Čvrstina
2 kašike C Kakao praha
1 jaje
50 ml
suncokretovog ulja
200 ml mleka
prstohvat soli
Za fil:
2 kesice C Pudinga sa ukusom banane
600 ml mleka
6 kašika šećera
50 g čokolade za
kuvanje, za dekoraciju
Priprema:
Mikserom umutite jaje, dodajte šećer i C Vanilin šećer, pa lepo sjedinite.
Potom dodajte i ulje, kratko mutite, pa zatim dodajte i mleko, i na kraju
brašno pomešano sa solju, C Praškom za
pecivo, C Čvrstinom i C Kakao prahom. Masu lepo sjedinite
mikserom uključenim na najmanju brzinu. Smesa će biti dosta retka. Izlijte je u
nauljen i pobrašnjen kalup (tepsiju) prečnika 26 cm i stavite u rernu zagrejanu
na 180˚C. Pecite 15-ak minuta, ali blagovremeno proverite čačkalicom je li
testo pečeno. Pazite da ne zagori, jer je ionako tamno zbog kakaoa. Pečen
biskvit ostavite da se ohladi.
Čokoladu treba narendati na sitno, jer će vam ubrzo zatrebati.
Nakon toga, skuvati 2 C pudinga sa ukusom
banane u 600 ml mleka, uz dodatak 6 kašika šećera, po uputstvu sa kesice.
Odmah ga prelijte preko pečenog biskvita i brzo poravnajte, jer će ubrzo početi
da se steže. Odmah pospite narendanu čokoladu po celoj površini kolača, kako bi
krenula da se topi i na taj način kasnije lepo stajala preko pudinga. Kada se i
puding prohladi, možete seći kolač, na šnite ili kocke, kako želite. Kada se
potpuno ohladi, stavite ga u frižider. Izvadite ga 15-ak minuta pre služenja.
Kolač je vrlo ukusan i sočan! Kakao biskvit se
divno slaže sa ukusom pudinga, a rendana čokolada stvara fini sloj koji se
pretvara u čokoladnu glazuru. Jako se lepo seče, jer se vreo puding zalepi za
biskvit, i zato je važno da ga izlijete u tepsiju čim se skuva.
Sladak taman koliko treba, sa vazdušastim
biskvitom i laganim filom, ovaj kolač napravljen od malo sastojaka i na brz
način, može vrlo lako postati vaš omiljeni način da se zasladite. Kada vidite
koliko je jednostavan a lep, sigurno ćete mu se vraćati. Znajte da je sutradan
još i lepši, tako da, ako ga pravite uveče, budite sigurni da ćete sutradan
uživati u divnoj poslastici! Samo ga čuvajte u frižideru.
Ukoliko
isprobate recept, pišite mi svoje utiske: ovde ili na fejsbuk stranici.
Do narednog recepta,
Prijatno!
*
Recept je realizovan u saradnji sa C Slatka tradicija.
Коментари
Постави коментар