Torta ,,Medeno srce''


Prelepa torta, stvorena za ljubitelje ovih divnih punjenih kolačića zaronjenih u čokoladu. Ako drugim kupovnim kolačima odolevam, kada je medeno srce (medenjak) u pitanju, to ne ide tako lako. Njima, zapravo, i ne želim da odolim! ♡


Torta je idealna za tople dane pred nama, jer se pravi brzo, nema pečenja, a šporet ćete uključiti samo da skuvate puding. Pored toga, vrlo je lagana, kremasta, ali i osvežavajuća zbog intenzivnog ukusa pomorandže iz medenjaka. Napravićete je jako brzo, a sladiti se 2-3 dana. Recept sam videla ovde, i prenosim ga vama uz određene izmene.


Sastojci:

1 pakovanje dvobojnih piškota (24 komada)
3 kesice pudinga od vanile
9 kašika šećera
750 ml mleka
100 g margarina za kolače
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
50-ak g šećera u prahu
28 komada medenih srca sa ukusom pomorandže
sok od pomorandže, za natapanje

200 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
300-350 ml mleka



Priprema:

Skuvati tri pudinga u 750 ml mleka, uz dodatak 9 kašika šećera, po uputstvu sa kesice. Prekriti ga prozirnom folijom da se ne bi uhvatila korica, i ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa mlekom. Trebalo bi da bude gust i kremast.
U činiju staviti margarin, dodati 50 g šećera u prahu i umutiti mikserom. Ohlađeni puding takođe umutiti mikserom, kako bi postao malo kremastiji jer je dosta gust. Nakon toga, margarin i puding sjediniti uz pomoć miksera.
Dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati otopljenu belu, a u drugi, otopljenu crnu čokoladu.
U oba dela dodati po dve pune kašike umućenog šlaga i lagano izmešati kašikom.
U duboki tanjir sipati sok od pomorandže. Piškote provlačiti kroz njega (ne zadržavati ih predugo u soku) i ređati na poslužavnik (u originalnom receptu pogledajte na koji način). Premazati ih žutim filom.
Svako medeno srce viljuškom izbockati na 2-3 mesta sa donje strane i spuštati u tanjir sa sokom. Ja bih pustila da svaki odstoji par sekundi u soku, natopljen samo sa donje strane, potom bih ga samo okrenula da se namokri i sa gornje strane. Takva medena srca potom ređati preko žutog fila (kod mene ih je bilo 4x7, što znači, 28 komada). Premazati ih braon filom. 
Šlag staviti u kesu ili špric za dekorisanje i ukrasiti tortu odozgo i sa strane.
Odložiti je u frižider i služiti, najbolje, sutradan. :)


Napomene:

- Ovakve dvobojne piškote (kakao-vanila) kupila sam u Tempo marketu, u pitanju je Premia robna marka. Mislim da je jedno pakovanje 200 g, i taman toliko mi je i bilo potrebno za tortu.
- Koristila sam Swisslion  Takovo medenjake koje možete naći u pakovanjima od 150 i 200 g, ali i na merenje, pa tako možete kupiti onoliko komada koliko je potrebno, bez straha da će vam neki komad zafaliti.


Divnog ukusa, lagana i oblačasta, teško da bilo kome može da se ne svidi. Ljubitelji medenjaka će je posebno voleti. Pored toga što je jako ukusna, ona i izgleda vrlo simpatično (njen presek, zapravo), a lakoća njene izrade učiniće samo da je još više zavolite. :)


Volela bih da mi javite svoje utiske, ukoliko isprobate recept. Pišite mi ovde ili na fejsbuk strani.


Do narednog recepta,

Prijatno!


Коментари