Štrudle sa džemom od smokava
Mekane štrudlice sa bogatim voćnim
punjenjem.
Recept sam pronašla ovde. Ranije sam ovakve
štrudle pravila sa makom i takođe su izvrsne!
Potrebni
sastojci:
1/2 kvasca (ja
stavim kašiku suvog kvasca)
200 ml mleka
1 kašika šećera
100 ml vode
100 g margarina
prstohvat soli
oko 650 g brašna
oko trećina veće
tegle džema po izboru
malo mleka
šećer
u prahu za posipanje
Priprema:
Kvasac razmutiti u toplom mleku, dodati 1 kašiku šećera, 1 kašičicu brašna i
ostaviti da nadođe. U posudu staviti malo više od pola ukupne količine brašna, pa dodati nadošli
kvasac i promešati. Zatim dodati so i istopljen
margarin, pa nastaviti mešenje uz dodavanje brašna. Umesiti glatko testo i
ostaviti da odstoji pola sata.
Nakon toga, testo podeliti na 3 dela. Svaki
deo razvući u pravougaonik dužine oko 70cm, 20 cm širine i 2-3 mm debljine. Naneti
džem (ili fil po izboru) u debljem sloju po dužini uz ivicu testa, pa urolati. Iseći nožem na štrudle željene veličine, pa poslagati u pleh, i
premazati jajetom/mlekom, čime želite. Ja sam mlekom. Ostaviti da odstoji dok
se rerna ugreje na 200 stepeni i staviti da se peče. Pre
služenja posuti šećerom u prahu.
Dok se peku, džem će izlaziti iz njih,
računajte na to. :) Ako vam se ne sviđa, vi onda stavite manje punjenja. Od ove
količine dobićete jedan pun pleh štrudlica. Ukoliko želite da budu slađe,
dodajte više šećera u testo. Meni je ovako bilo baš kako treba! 😊
Do narednog recepta,
Prijatno!
Super izgledaju! Radim ovih dana, sigurno!
ОдговориИзбришиHvala, draga! <3 Jedva čekam da ih vidim u tvojoj izradi. :)
ИзбришиOve tvoje štrudlice izgledaju prelepo a testo se vidi koliko je dobro. Pravila sam neke štrudlice po drugom receptu i jako su nam se dopale, moraću da isprobam i ove tvoje.
ОдговориИзбришиHvala Vam puno! ^_^ Obavezno javite utiske, ukoliko isprobate recept. :)
Избриши