Izmaštana torta
Zašto se samo strogo držati postojećih recepata? Ja to sve ređe činim. Prepravljam, ispravljam, dopunjujem, izbacujem, uklapam, ili stvaram nove. E, ova torta je od svega toga po malo. 🌈
Potrebni sastojci:
Za 1. koru:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za 2. koru:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 1 puna kašika kakaoa
Za fil:
- 4 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 200 g čokolade za kuvanje
- 10 krem-bananica
- 100 g keksa
- 200 g putera ili margarina
- 100 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
- 300 g šlag-krema
- 400 - 500 ml mleka
Način pripreme:
Pre svega, skuvati puding po uputstvu sa kesice sa litrom mleka i ostaviti da se ohladi. Dok se on hladi, ispeći kore. Obe se prave isto, samo što se u jednu dodaje kakao.
Odvojite 3 žumanca od belanaca, te belanca umutite u čvrst sneg. U drugoj posudi
umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i lepo
sjedinite. Toj smesi dodajte sneg od belanaca i lagano umešajte varjačom. Kada
smesa bude ujednačena izlijte je u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na
temperaturi od 200 stepeni dok ne dobije lepu boju. Tako uradite i sa drugom
korom, u koju ćete još, pored navedenih sastojaka, dodati i kakao. Ja pečem u
plehu standardne veličine i zato su kore ovako tanje.
Umutite omekšali maslac (ili margarin) sa šećerom u prahu. U to dodajte
skuvan i ohlađen puding i lepo sjedinite mikserom. Pola dobijene smese
prebacite u drugu posudu. U jednu polovinu stavite 200 grama otopljene čokolade
i 100 grama mlevenog keksa (ja sam stavila 200, pa je taj deo bio suviše čvrst
i zato mislim da će sa 100 grama biti baš kako treba). U drugi deo dodajte
iseckane krem-bananice.
Umutite šlag tako da bude malo čvršći. Bar ja tako uvek radim, uvek malo
smanjim količinu tečnosti. Tako se lepše nanosi i lepše izgleda.
Tortu filujte ovim redosledom: svetla kora - tamni fil (sa keksom) - tamna kora -
svetli fil (sa krem-bananicama) - šlag.
Torta je jako ukusna, pobrala je sve simpatije! Trebalo mi je oko 2 i po
sata da je napravim, što i nije mnogo. Krem-bananice je čine dosta slatkom,
ali, balans održava deo sa keksom, koji nije toliko sladak. Jako fina torta,
svima koji su je probali se dopala! A ako je i vi probate, javite utiske! A
možete slati i sličice na facebook stranicu. 😊
Do narednog recepta,
Prijatno!
Коментари
Постави коментар