Posne bombice sa jabukama, orasima i čokoladom
Voćkaste arome, mekane, sa dominantnim ukusom oraha iza kojeg stidljivo
izranja čokolada, ove bombice biće nezaobilazni deo vaše posne trpeze.
Za njih vam ne treba puno sastojaka, lako se prave, a bude ih dosta i
mogu dugo da traju. Recept sam pronašla ovde, na Coolinarci, ali sam ga
prilagodila malo svome ukusu.
Sastojci:
- 350 - 400 g očišćenih i oljuštenih jabuka
- oko 100 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- oko 250 g mlevenih oraha + za posipanje
Način pripreme:
Jabuke skuvati po receptu za sos od jabuka, s tim što ćete sada dodati
više šećera. Ja sam napisala oko 100 grama, iako u originalnom receptu stoji
300 grama. Meni je to, zaista, previše, tako da je najbolje da, dok kuvate
jabuke, probate da li vam je i koliko slatko, i da sami dodate željenu
količinu. Po ovom receptu ne stavlja se cimet, ali, ako volite, možete ga
dodati. Tako skuvani sos sklonite sa šporeta i odmah mu dodate čokoladu
izlomljenu na kocke i mešate da se cela istopi. Nakon toga, u smesu dodajete
onoliko mlevenih oraha koliko je potrebno da bi se dobila jedna kompaktnija
smesa od koje će moći da se prave loptice. U mom slučaju, bilo je potrebno oko
250 grama oraha. Od dobijene smese pravite kuglice koje potom uvaljate u orahe.
Stavite ih u frižider na nekoliko sati da se stegnu, ali, mislim da je najbolje da
se naprave dan pre služenja. ;)
Kao što vidite, kolačići su brzo gotovi, a od ove količine ispadne 30-ak
kuglica. Posebno mi se dopada što su sa jabukama, i baš to im daje poseban
šarm. Na trenutke imam utisak da jedem pitu sa jabukama. 😊 Mnogo lepše
izgledaju uživo, ali, vreme mi baš i nije išlo na ruku što se tiče
fotografisanja. 📷
Pišite mi utiske, ukoliko isprobate recept.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар