Posne bombice sa jabukama, orasima i čokoladomVoćkaste arome, mekane, sa dominantnim ukusom oraha iza kojeg stidljivo izranja čokolada, ove bombice biće nezaobilazni deo vaše posne trpeze.
Za njih vam ne treba puno sastojaka, lako se prave, a bude ih dosta i mogu dugo da traju. Recept sam pronašla ovde, na Coolinarci, ali sam ga prilagodila malo svome ukusu.
 


Sastojci:

- 350 - 400 g očišćenih i oljuštenih jabuka
- oko 100 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- oko 250 g mlevenih oraha + za posipanje
Način pripreme:


Jabuke skuvati po receptu za sos od jabuka, s tim što ćete sada dodati više šećera. Ja sam napisala oko 100 grama, iako u originalnom receptu stoji 300 grama. Meni je to, zaista, previše, tako da je najbolje da, dok kuvate jabuke, probate da li vam je i koliko slatko, i da sami dodate željenu količinu. Po ovom receptu ne stavlja se cimet, ali, ako volite, možete ga dodati. Tako skuvani sos sklonite sa šporeta i odmah mu dodate čokoladu izlomljenu na kocke i mešate da se cela istopi. Nakon toga, u smesu dodajete onoliko mlevenih oraha koliko je potrebno da bi se dobila jedna kompaktnija smesa od koje će moći da se prave loptice. U mom slučaju, bilo je potrebno oko 250 grama oraha. Od dobijene smese pravite kuglice koje potom uvaljate u orahe. Stavite ih u frižider na nekoliko sati da se stegnu, ali, mislim da je najbolje da se naprave dan pre služenja. ;)
Kao što vidite, kolačići su brzo gotovi, a od ove količine ispadne 30-ak kuglica. Posebno mi se dopada što su sa jabukama, i baš to im daje poseban šarm. Na trenutke imam utisak da jedem pitu sa jabukama. 😊 Mnogo lepše izgledaju uživo, ali, vreme mi baš i nije išlo na ruku što se tiče fotografisanja. 📷
Pišite mi utiske, ukoliko isprobate recept.

Prijatno!

Коментари