04.01.2017.

Posne bombice sa jabukama, orasima i čokoladom



Voćkaste arome, mekane, sa dominantnim ukusom oraha iza kojeg stidljivo izranja čokolada, ove bombice biće nezaobilazni deo vaše posne trpeze.




Za njih vam ne treba puno sastojaka, lako se prave, a bude ih dosta i mogu dugo da traju. Recept sam pronašla ovde, na Coolinarci, ali sam ga prilagodila malo svome ukusu.
 


Sastojci:

- 350 - 400 g očišćenih i oljuštenih jabuka
- oko 100 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- oko 250 g mlevenih oraha + za posipanje




Način pripreme:


Jabuke skuvati po receptu za sos od jabuka, s tim što ćete sada dodati više šećera. Ja sam napisala oko 100 grama, iako u originalnom receptu stoji 300 grama. Meni je to, zaista, previše, tako da je najbolje da, dok kuvate jabuke, probate da li vam je i koliko slatko, i da sami dodate željenu količinu. Po ovom receptu ne stavlja se cimet, ali, ako volite, možete ga dodati. Tako skuvani sos sklonite sa šporeta i odmah mu dodate čokoladu izlomljenu na kocke i mešate da se cela istopi. Nakon toga, u smesu dodajete onoliko mlevenih oraha koliko je potrebno da bi se dobila jedna kompaktnija smesa od koje će moći da se prave loptice. U mom slučaju, bilo je potrebno oko 250 grama oraha. Od dobijene smese pravite kuglice koje potom uvaljate u orahe. Stavite ih u frižider na nekoliko sati da se stegnu, ali, mislim da je najbolje da se naprave dan pre služenja. ;)




Kao što vidite, kolačići su brzo gotovi, a od ove količine ispadne 30-ak kuglica. Posebno mi se dopada što su sa jabukama, i baš to im daje poseban šarm. Na trenutke imam utisak da jedem pitu sa jabukama. 😊 Mnogo lepše izgledaju uživo, ali, vreme mi baš i nije išlo na ruku što se tiče fotografisanja. 📷




Pišite mi utiske, ukoliko isprobate recept.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар