Kiflice sa džemom i kokosom
Neuobičajena
kombinacija, zar ne? :)
Recept
za ove kiflice sam sasvim slučajno pronašla, a privukle su me svojim izgledom,
ali i nazivom. ,,Pamuk-kifle'', to zvuči obećavajuće. :) Originalni recept
možete pronaći ovde.
Potrebni sastojci:
Za testo:
• 2 jajeta
• 200 ml ulja
• 300 ml mleka
• 1 kašika suvog kvasca
• 100 g šećera
• oko 700 g brašna
Za
punjenje:
Priprema:
U 300 ml mlakog mleka staviti kašiku suvog
kvasca i 100 g šećera. Ostaviti da nadođe, pa tome dodati 2 jajeta, 200 ml ulja
i brašno, pa zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kada
nadođe, podeliti ga na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i iseći na 8
trouglova. Na svaki trougao staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako
uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da odstoje 15 minuta i peći na
200 stepeni dok ne porumene.
Skuvajte sirup dok se one peku. U posudu
stavite šećer i vodu i kuvajte 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene
kiflice tople provlačiti kroz topao sirup (kiflice ne treba skroz da potapate u sirup, već ih samo provučete kroz njega i sa jedne i sa druge strane),
pa posuti kokosom.
Kiflice su jako ukusne, mekane i
neobične, zbog kokosa. Ne morate staviti džem od šljiva, ako ga ne volite, ili
nemate, ali on je odličan u ovoj kombinaciji. Iako u originalnom receptu stoji
da su kiflice danima mekane, u mom slučaju nije bilo tako. Sutradan su bile
dosta suve, tako da je najbolje da se pojedu onog dana kada ih i pravite.
Pravila sam ih baš onako kako stoji u receptu, tako da ne znam zbog čega nisu
sačuvale svežinu i mekoću.
Žao mi je što su fotografije malo
lošijeg kvaliteta, ali nisam stigla da ih uslikam po dnevnom svetlu.
Ukoliko ih budete probali, šaljite mi fotografije na stranicu bloga! :)
Коментари
Постави коментар