05.10.2016.

Štrudla sa višnjama i keksom



Još jedan recept sa bloga Sparks of Beauty.


Postoji li neko ko ne voli štrudle? :) Bile one sa džemom, orasima, makom ili svežim voćem - ja ih obožavam! 

Recept za ovu štrudlu već dugo imam u svojoj svesci sa receptima, a verujem da sam ga pronašla u nekom časopisu. Vrlo je jednostavna za izradu, a veoma ukusna. Ja sam malo preradila originalni recept, povećala količinu nekih sastojaka, i sada ga i vama tako prenosim.

Za štrudlu sa višnjama i keksom potrebni su vam sledeći sastojci:

Za testo:
  • oko 500 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 30-50 ml ulja
  • brašna po potrebi (kako biste dobili testo koje nije ni suviše meko ni tvrdo)
  • 1 jaje
  • kesica suvog kvasca (ili jedna supena kašika)

Za fil:

     - 150 g melevnog keksa
      - višnje po želji (200-300 g)
      - 1 kesica vanilin šećera
      - malo margarina (putera) za premazivanje
      - šećer u prahu za posipanje


Priprema:
Suvi kvasac i šećer razmutite u mleku i ostavite da odstoji. Potom dodajte umućeno jaje, ulje i postepeno dodajte brašno, pa zamesite testo i ostavite da odstoji oko sat vremena. Isecite ga na četiri jednaka dela (možete i na 3, ako želite da imate veće štrudle), i svaki razvucite oklagijom. Izmešajte mleveni keks sa očišćenim višnjama i vanilin šećerom, pa tom smesom filujte testo. Urolajte svaki deo i stavite u podmazan pleh (ili pleh obložen papirom za pečenje) da malo naraste. Zatim pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Pečene štrudle premažite sa malo margarina ili putera. Pre služenja posuti šećerom u prahu. 


Dobićete četiri manje štrudle, ali ako više volite da budu deblje, možete od ove smese napraviti 3 veće. :) Izuzetno su mekane, ukusne i neobične. Probajte i uverite se! ;) 
Radovala bih se fotografijama ove štrudle u vašoj izradi, pa mi ih zato šaljite na fb stranicu.


 Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар