Garlic triangles (Trouglovi sa belim lukom i sirom)
Prelepo testo nadeveno maslinovim uljem,
belim lukom, peršunom i sirom.
Ukoliko ste ljubitelj fokače, volećete i ovo. Pa
čak i ako niste, ovi trouglići vam se možda više dopadnu od nje: i ovde je beli
luk jedan od vodećih ukusa, ali je ovo pecivo mnogo manje masno od fokače, ima mnogo više
sira, a nema previše biljnih začina koji se nekima baš i ne dopadaju. Ovo je nešto
jednostavnije, ali neverovatno ukusno i mirisno!
Sastojci:
oko 400 g brašna
1 puna kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
150 ml mleka
80 ml vode
3 pune kašike ulja (suncokretovog ili maslinovog)
mleveni crni biber (po sopstvenom ukusu)
1/3 kašičice belog luka u prahu
Za preliv:
25 ml maslinovog ulja
malo usitnjenog svežeg peršuna
1/2 kašičice belog luka u prahu
sir (količinu odredite sami)
Priprema:
U jednoj posudi pomešti prosejano brašno, so, biber i beli luk.
Dodati kvasac i šećer, opet promešati, pa dodati toplo mleko pomešano sa
vodom, i ulje, pa zatim, dodajući ostatak brašna, umesiti glatko testo. Vratiti ga u
činiju, pokriti krpom i ostaviti da narasta 30-45 minuta.
Za preliv pomešati maslinovo ulje, peršun i beli luk.
Naraslo testo prebaciti u nauljen i blago pobrašnjen okrugli kalup (pleh)
prečnika 32 cm i spljoštiti rukama sve do ivica pleha.
Uz pomoć kuhinjske četkice celu površinu premazati pripremljenim
prelivom i posuti izmrvljenim sirom.
Ostaviti da odstoji 20-30 minuta pre pečenja.
Peći u rerni zagrejanoj na 200˚C, sve dok odozgo fino ne porumeni. Kod
mene se peče oko 20 minuta.
Sačekati da se malo
prohladi, seći na trouglove i služiti.
Testo je jako mekano i vazdušasto, nadev divan i aromatičan. Možete
koristiti sir koji volite, neki će se istopiti, neki neće, ali svejedno će biti
jako ukusno! Ja sam ovo pecivo (ili hleb, ne znam kako bih ga nazvala) pravila
2 puta u roku od 3 dana, tako da vam to sve govori. Svidelo se svima koju su ga
probali!
Ukoliko isprobate recept, javite mi svoje utiske. Na fejsbuku ćete me
naći ovde.
Do narednog recepta,
Коментари
Постави коментар