Mafini sa kajsijama


Mekani voćkasti mafini, spremni začas!


Sastojci:

2 jajeta
100 g šećera
80 ml suncokretovog ulja
210 ml jogurta
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
300 g kajsija (mereno sa košticama)
šećer u prahu


Priprema:

- U jednoj posudi pomešati prosejano brašno i prašak za pecivo.
- Kajsije oprati, očistiti od koštica, i iseći na manje komade (kockice). Najbolje je da kajsije budu srednje mekoće, da ne budu tvrde i kisele. Odložiti sa strane.
- U drugoj posudi viljuškom umutiti jaja, dodati šećer, i lepo sjediniti. Dodati ulje, sjediniti, pa zatim dodati i jogurt i lepo promešati. Toj smesi dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa sve dobro izmešati.
- Na kraju, dodati iseckane kajsije, pa promešati.
- U svaku rupu kalupa za mafine staviti papirne korpice i uliti u njih pripremljenu smesu.
- Peći u rerni zagrejanoj na 180˚C. Kod mene su se pekli 20-ak minuta. Možete nakon 15 minuta, ako odozgo već imaju lepu rumenu boju, čačkalicom proveriti jesu li pečeni i iznutra. Ukoliko čačkalica izađe suva iz mafina, znači da su pečeni.
- Pečene mafine ostaviti u kalupu 5-10 minuta, a potom ih izvaditi.
- Pre služenja posuti ih šećerom u prahu.


Mafini su jako ukusni i topli i hladni, pa i sutradan. Kajsije se tako fino ispeku i omekšaju, pa izgleda kao da su mafini napravljeni sa džemom od kajsija. :) Divni su!

Javite utiske ukoliko isprobate recept. Na fejsbuku ćete me pronaći ovde.

Do narednog recepta,

Prijatno!

Коментари