Štrudle sa džemom od smokava



Mekane štrudlice sa bogatim voćnim punjenjem




Recept sam pronašla ovde. Ranije sam ovakve štrudle pravila sa makom i takođe su izvrsne! 

Potrebni sastojci: 

1/2 kvasca (ja stavim kašiku suvog kvasca)
200 ml mleka
1 kašika šećera
100 ml vode
100 g margarina
prstohvat soli
oko 650 g brašna
oko trećina veće tegle džema po izboru
malo mleka
šećer u prahu za posipanje



Priprema:

Kvasac razmutiti u toplom mleku,  dodati 1 kašiku šećera, 1 kašičicu brašna i ostaviti da nadođe. U posudu staviti malo više od pola ukupne količine brašna, pa dodati nadošli kvasac i promešati.  Zatim dodati so i istopljen margarin, pa nastaviti mešenje uz dodavanje brašna. Umesiti glatko testo i ostaviti da odstoji pola sata.
Nakon toga, testo podeliti na 3 dela. Svaki deo razvući u pravougaonik dužine oko 70cm, 20 cm širine i 2-3 mm debljine. Naneti džem (ili fil po izboru) u debljem sloju po dužini uz ivicu testa, pa urolati. Iseći nožem na štrudle željene veličine, pa poslagati u pleh, i premazati jajetom/mlekom, čime želite. Ja sam mlekom. Ostaviti da odstoji dok se rerna ugreje na 200 stepeni i staviti da se peče. Pre služenja posuti šećerom u prahu.




Dok se peku, džem će izlaziti iz njih, računajte na to. :) Ako vam se ne sviđa, vi onda stavite manje punjenja. Od ove količine dobićete jedan pun pleh štrudlica. Ukoliko želite da budu slađe, dodajte više šećera u testo. Meni je ovako bilo baš kako treba! 😊



Do narednog recepta,

Prijatno!














Коментари

  1. Super izgledaju! Radim ovih dana, sigurno!

    ОдговориИзбриши
  2. Ove tvoje štrudlice izgledaju prelepo a testo se vidi koliko je dobro. Pravila sam neke štrudlice po drugom receptu i jako su nam se dopale, moraću da isprobam i ove tvoje.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар